۱۳ مرداد ۱۳۹۸، ۱۶:۳۲
کد خبرنگار: 1419
کد خبر: 83424809
T T
۱ نفر

ثبت هیجان و حرکت در عکاسی ورزشی

۱۳ مرداد ۱۳۹۸، ۱۶:۳۲
کد خبر: 83424809
ثبت هیجان و حرکت در عکاسی ورزشی

عکاسی ورزشی، شاخه‌ای از عکاسی است که در آن از صحنه‌های ورزشی عکس‌برداری می‌شود. در این نوع عکاسی، تجهیزات و ابزارها نقش مهمی دارند، زیرا سوژه متحرک است و عکاس هم از صحنه دور است؛ بنابراین داشتن عدسی‌های قدرتمندی همچون تله و زوم لازم است. همچنین دوربین هم باید قابلیت استفاده پیاپی شاتر را داشته باشد. مهم‌ترین مسئله در عکاسی از سوژه‌های ورزشی توجه به‌سرعت شاتر است.

عکس، شیوه‌ای را که بسیاری از فرهنگ‌ها در سراسر جهان به‌وسیله‌ای آن جهان خود را درک و یاد می‌گیرند تحت تأثیر قرار داده است. 
عکاسی ورزشی، شاخه‌ای از عکاسی است که در آن از صحنه‌های ورزشی عکس‌برداری می‌شود و سوژه‌های ورزشی در اغلب مواقع در حال حرکت با سرعت بالا هستند؛ بنابراین عکاس باید تمام توان و امکانات عکاسی خود را به کار گیرد تا سوژه ورزشی را در یک لحظه از زمان فریز کند. 
عکاسی ورزشی را می‌توان یکی از مهیج‌ترین و دلهره‌آورترین نوع عکاسی نام برد. به‌گونه‌ای که کوچک‌ترین اشتباه می‌تواند یک شات را خراب کند، با این حال یکی از جذاب‌ترین سبک‌های عکاسی به‌شمار می‌رود. 
 

بایدها و نبایدها در عکاسی ورزشی


۱. روی یک رشته ورزشی مانور دهید
شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید برای اینکه در حیطه عکاسی ورزشی موفق عمل کنید، باید قوانین و زیر و بم رشته ورزشی موردنظرتان را به‌خوبی بشناسید. شناخت جامع رشته ورزشی موردنظر، در کشف و شکار سوژه‌های ناب کمک شایانی به شما خواهد کرد. درواقع شناخت قوانین بازی به شما کمک می‌کند تا بتوانید تصاویر بالقوه را در ذهنتان تصویرسازی کنید و به محضی که به‌صورت زنده با آن مواجه شدید سریعاً با دوربین آن را شکار کنید.
 ۲. استفاده از فوکوس خودکار و ردیابی موضوع توصیه می‌شود
عصای دست عکاسان ورزشی، «فوکوس خودکار» و ردیابی سوژه است. با تکیه بر قابلیت فوکوس خودکار دوربین خود می‌توانید سوژه عکاسی را در فریم واضح نگه دارید؛ قابلیت ردیابی هم به دوربین شما برای فوکوس روی هدف کمک می‌کند. اغلب عکاسان ورزشی حرفه‌ای فوکوس خودکار دوربین خود را در حالت «پیوسته»  تنظیم می‌کنند تا مطمئن شوند سوژه‌ موردنظر  همواره در میدان فوکوس باقی می‌ماند. اگر می‌توانید یکی از دوربین‌های مدرن امروزی تهیه کنید که حالت‌های ردیابی ویژه‌ای  مثل ردیابی سه‌بعدی، شناسایی چهره را در امکانات خود دارند. این دوربین‌ها در عکاسی ورزشی حکم معجزه را دارند. ردیابی سه‌بعدی برای دنبال کردن هدف‌های تند و تیزی  مانند ماشین‌های مسابقه و دونده‌ها و ژیمناست‌ها همان چیزی است که یک عکاس ورزشی را چند قدم به موفقیت نزدیک‌تر می‌کند. 

شناسایی چهره هم نیاز به تعریف و تمجید ندارد؛ توانایی خود را به‌کرات در ورزش‌های رزمی به رخ کشیده است.
۳. سرعت شاتر مناسب را به‌کار برید
راز عکاسان ورزشی حرفه‌ای از هیچ قاعده عجیب و غریبی پیروی نمی‌کند. همین¬که بتوانید با تنظیمات سرعت شاتر ارتباط مناسب برقرار کنید وارد حیطه عکاسی ورزشی شده‌اید و برای کسب لقب «حرفه‌ای» به کمی تکرار و تمرین نیاز دارید. درواقع استفاده درست از سرعت شاتر همان نکته‌ اصلی در ثبت واضح تصاویر از حرکت سوژه‌های ورزشی است. اگر سرعت شاتر روی کمتر از حد نرمال تنظیم شده باشد، سوژه متحرک در عکس محو و ناواضح ثبت خواهد شد. برای اینکه سوژه شما به‌صورت شارپ و شفاف ثبت شود، سرعت شاتر را روی حداقل ۱.۴۰۰ ثانیه تنظیم کنید. اگر ورزش موردنظر خیلی سریع و تند و تیز است (مثلاً سقوط آزاد)، تنظیم این عدد تا ۱.۱۶۰۰ ثانیه افزایش مفید است. برای موارد دیگر، ازجمله قطره‌های آب یا توپ‌بازی، سرعت شاتر تا ۱.۲۰۰۰ ثانیه نتیجه خوبی به همراه خواهد داشت؛ البته کاربرد سرعت شاتر به همین‌جا ختم نمی‌شود و مورد دیگری از هنرنمایی‌های این قابلیت، برای نمایش حالت و حس حرکت ورزشکاران به کار می‌رود.  برای این کار، سرعت شاتر را کاهش دهید. با کاهش سرعت شاتر شاهد نمایش مسیر حرکت همراه‌ با حفظ جزئیات سوژه اصلی هستیم که درنهایت می‌تواند یک عکس جذاب از دید مخاطب را به‌وجود آورد.
۴. از لنزهای زوم سریع غافل نباشید
حرکت دائم سوژه‌ها در عکاسی ورزشی اجتناب‌ناپذیر است. عاقلانه‌ترین تدبیری که برای این شرایط می‌توان در نظر گرفت، استفاده از لنزهای زوم سریع است. از آنجا که فاصله بین سوژه و عکاس دائماً در حال تغییر است و شرایط نوری محیط عکاسی ورزشی هم کنترل‌کردنی نیست، بهتر با سرعت شاتر مناسب و لنز زوم سریع بر تمام موانع غلبه کنید. اگر برایتان سؤال شده که لنزهای زوم سریع چه ویژگی منحصربه‌فردی دارند، بهتر است بدانید لنز با گشودگی دیافراگم بالا یا اصطلاحاً با ضریب f کوچک، «لنز سریع» گفته می‌شود. این لنزها میزبان تصاویر شما با سرعت شاتر بالاتر هستند. لنزهای ۷۰ تا ۲۰۰ میلی‌متری با دیافراگم f۲.۸ می‌تواند شروعی خوبی برای عکاسی ورزشی باشند. مزیت چنین لنزی در سبک‌ بودن و قیمت بهینه‌اش می‌باشد و خوشبختانه تهیه آن دردسر ندارد و در خط تولید اکثر برندهای نامدار موجود است. حتماً می‌دانید که دیافراگم ۲.۸ برای شرایط کم‌نور بسیار مفید است، اما اگر زوم بیشتری بخواهید، مبدل تله ۱.۴x در خدمت شماست، در غیر این صورت دوربین با حسگر کوچک‌تر (حسگر کراپ) هم می‌تواند کار شما را راه بیندازد.
۵. برای جذب مخاطب احساسات و کنش‌ها را ثبت کنید
خودتان را جای مخاطب بگذارید؛ اکثر قرار است عکاسی مسابقات فوتبال را بر عهده بگیرید، چه تصاویری نظر شما را جلب می‌کند؟ تجربه نشان داده مخاطبان به‌شدت جذب تصاویری می‌شوند که ورزش را چاشنی احساسات و تعاملات روحی بازیکنان یا کادر فنی ورزش موردنظر می‌کند. حتماً برای شکار لحظات غم و شادی و حتی عصبانیت در عکاسی ورزشی برنامه‌ریزی داشته باشید. مراسم جشن پیروزی و گاهاً شکست یک تیم طلایی‌ترین فرصت شما برای ثبت حالا احساسی است. حواستان باشد تمرکز روی واکنش‌ها و حالات تماشاچیان، کادر فنی و مربیان به همان اندازه تأثیر دارد که ثبت حالات روحی بازیکنان مؤثرند.
۶. باز هم تمرین و تمرین و تمرین
این مورد در تمام ژانرهای دنیای عکاسی مشترک است. دنبال هیچ راه میانبری نباشید؛ هیچ مسیری به‌جز تکرار و تمرین و تجربه وجود ندارد. از باشگاه ورزشی محل زندگی خود شروع کنید، عکاس باتجربه را پیدا کنید و سعی کنید تجربه کاریشان یاد بگیرید. تمام آموخته‌هایتان را با تکرار و تمرین در ذهن ثبت و ضبط کنید.


منبع:

https://akasee.ir

۱ نفر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.